• entries
    29
  • comments
    4
  • views
    16,908

Peter Althin lämnar Kristdemokraterna i protest mot nya extrema partiledaren: "KD är inte längre mitt parti"

Igår gjorde advokaten och KD-profilen Peter Althin allvar av sitt hot om att lämna Kristdemokraterna ifall Ebba Busch Thor blev vald som ny partiledare. I en debattartikel i Svenska Dagbladet förklarar Althin varför han lämnar Kristdemokraterna – ett parti som han numera känner sig sviken och bedragen av.

[...] jag hör inte hemma i det högerparti som den nya partiledaren har ambitionen att forma partiet till – därför lämnar jag partiet.  Kristdemokraterna har nu genom den nyvalda partiledaren valt en politik som jag i avgörande delar tar avstånd från. Enligt den nyvalda ordföranden, Ebba Busch Thor, står Kristdemokraterna mer till höger än alla andra riksdagspartier. 

[...] Jag trodde på min tolkning av den kristdemokratiska ideologin. Nu känner jag mig sviken av partiet – bedragen. Dagens Kristdemokraterna utgör inte ett parti med en inriktning som jag kan tänka mig rösta på. Men jag önskar att jag en dag åter kan göra det. Och kanske till och med bli medlem i Kristdemokraterna.

Dock krävs det då en helt annan politik än den som den nya partiledaren flaggar för. 

Kristdemokraterna av i dag är inte längre mitt parti!

Anledningen till att Althin lämnar Kristdemokraterna är att han ogillar den extrema högersvängen som den nyvalda partiledaren representerar. Det är framförallt abortmotståndet och kraven på hårdare straff som Althin dömer ut som gammalmodiga.  

"Jag gör det här för min egen skull. Jag vill kunna se mig själv i spegeln och inte stötta en politik jag inte tror på," säger Althin till Aftonbladet. "Med nuvarande ledningen är Kristdemokraterna på väg att tillbaka till 1960- och 1970-talet. Då låg partiet kring två procent."


  Report Entry


0 Comments


There are no comments to display.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now